Het dorp
Het dorpje Roundstone ligt op ongeveer een kwartier lopen van Letterdyfe House. In vrijwel elke gids wordt dit dorp vermeld vanwege de romantische ligging en de pittoreske hoofdstraat. Al vele schrijvers, kunstenaars en schilders hebben het dorp en zijn omgeving ontdekt. Sommigen wonen er nog steeds. In de zomer is het heel levendig. Vooral de beroemde pub O' Dowds en het Music-center, waar de originele bodhràn trommels worden gemaakt, trekken veel toeristen. Er is voldoende gelegenheid om boodschappen te doen, het dorp telt twee kleine kruidenierswinkels en een slager. Bij een is er dagelijks versgebakken (soda) brood te koop. Verder zijn er in het dorp diverse pubs en mogelijkheden om buiten de deur te eten. Uitgebreide winkelmogelijkheden zijn er op 20 min. rijden afstand in Clifden (www.clifden.ie). Er kan geen geld worden opgenomen in Roundstone.

Meer informatie:www.roundstone.ie

Het huis
Letterdyfe wordt verhuurd op basis van self catering en heeft 7 slaapkamers. Als u een kamer huurt deelt u het huis mogelijk met andere gasten. Op de begane grond zijn 2 zitkamers, een grote eetkamer en een eet-keuken die voor gezamelijk gebruik zijn.

Slaapkamers
De slaapkamers zijn voorzien van beddengoed en handdoeken. Er zijn 7 slaapkamers: 2 x 1 persoons kamer, 3 x 2 persoons kamer, 2 x 4 persoons kamer). In totaal 16 bedden. Er zijn twee kinderbedjes die op de kamer er bij gezet kunnen worden. Op alle kamers is een wastafel aanwezig.

Sanitair
Op de slaapverdieping zijn 2 douches, waarvan 1 met toilet. Voorts zijn er nog twee badkamers met ligbad en toilet. De benedenverdieping heeft 2 toiletten.

Sarah en Nigel, beheerders van het huis
Sarah en Nigel zijn sinds november 2016 beheerders van het huis. Zij wonen op het terrein in het kleine huisje naast Letterdyfe (Lits Letterdyfe). Bij hen kunt u terecht met alle vragen over het huis, het terrein en de omgeving. Sarah weet alles over het huis, Nigel beheert de tuin. Sarah kan op verzoek een maaltijd bereiden, vertellen waar je mosselen en oesters kunt vinden, een taxi regelen, wandeladvies geven en nog veel meer. U kunt haar vragen stellen over de mogelijkheden: (letterdyfehouse@gmail.com)

De tuin
Op het terrein staan meer dan 200 soorten bomen op het terrein en er stroomt een beek die op verschillende plaatsen kan worden overgestoken. Boven in de tuin is zelfs een Dassenburcht te vinden. Mombretia, Rhodondendron, Bluebells, Agapantis, Varens, Mossen en vele andere soorten bloemen en planten zijn in de tuin te vinden.
Moestuin: het terrein achter de farmhouses wordt gebruikt voor een moestuin. Het is nog in ontwikkeling, voorlopig wordt er gekweekt in bakken omdat de grond nog klaargemaakt moet worden. Nigel en Sarah houden ook bijen.

Nigel, tuinman
Nigel is van beroep marinebioloog, zijn tweede baan is het bijhouden van de tuin. In de zomer betekent dit het gras maaien van het gazon en het vrijhouden van de wandelpaden. In het voor - en najaar veel snoeiwerk, kapwerk en nieuwe aanplant. Gasten mogen altijd helpen in de tuin, vooral het in toom houden van de klimop is een klus waar hij graag bij geholpen wordt. Vraag altijd vooraf aan Nigel waar je mag werken in de tuin

Algemeen
In Letterdyfe House is een biblotheek aanwezig, waarbij een uitgebreide documentatie over het huis en de omgeving. Op de begane grond mogen de haarden gestookt worden, achter het huis ligt volop turf in een hok.
Letterdyfe House is rookvrij.
In huis: tafeltennis, spelletjes, puzzels, boekjes en sjoelbak.

Huisdieren en kamperen op het terrein zijn niet toegestaan.

Vervoer naar Letterdyfe House

Het is aan te raden om met de auto naar Letterdyfe te reizen, in Connemara rijdt heel weinig openbaar vervoer.

Vliegen
Er zijn vluchten van Schiphol naar Dublin (Aerlingus),(RyanAir).

Autohuur
Alle bekende autoverhuurmaatschappijen zijn vertegenwoordigd op vliegveld Dublin. Let er op dat u de autobanden meeverzekert.

Boot
De beste route is vertrekken vanaf Hoek van Holland naar Hull met de nachtboot, dan met de auto dwars oversteken naar Holyhead en daar de oversteek maken naar Dublin.

Dublin - Roundstone
Het is ruim 3 uur rijden naar Letterfye House. De snelweg gaat tot Galway, daarna wordt het een goed aangelegde tweebaans weg tot de afslag Roundstone. De laatse kilometers is het een klein weggetje.

Bus
www.citylink.ie  busverbinding naar Clifden, Galway, en vliegvelden in Dublin, Shannon en Cork.
Taxi mogelijk van Clifden naar Roundstone.