Wandelen
In de directe omgeving van het huis zijn er vele wandelmogelijkheden. De tuin heeft een groot aantal wandelpaden en achter huis huis loopt een karrepad langs de voet van de berg naar het dorp. Aan de overkant ligt het zeer dun bevolkte eiland Inishnee. Lees meer in wandelsuggesties of ga een keer mee met een Realadventure Connemara vanuit Clifden.

Paardrijden
Paardrijden voor zowel beginners als gevorderen. Bij Ballyconneely is een ruitercentrum, meer informatie:www.thepointponytrekkingcentre.com

Surfen, Kayaken & duiken
Waterport activiteiten zijn er meer dan genoeg. Bij Realadventure Connemara en het Scubadive West vindt u meer informatie.

Zeevissen
Vanuit de haven van Roundstone kunt u een dagje zeevissen met Pat Coneelly.
www.seaanglingwest.net en de vangst mee naar huis nemen. Verse Kabeljauw, Makreel enz.

Golfen
Er is een prachtige Golfbaan in de buurt. Om hier te golfen is wel iets heel speciaals, direct aan zee! Meer informatie: www.connemaragolflinks.com. Bij Clifden (Hazelwood, Galway Road, Clifden, Ierland ) kunt u voor 5 euro p.p. Pitch an Put spelen.

Het strand
Het strand verveelt nooit, er liggen mooie kleine schelpjes en het water is schoon en helder. Op 5 autominuten rijden zijn er twee zandstranden. Gurteen bay en Dog's bay. Kleine bordjes langs de kant van de wijzen de weg.