Een selectie citaten uit het gastenboek
van de afgelopen tijd.


Wat hadden we hier een fantastische week in deze Bommeliaanse gezelligheid. De schrijfgroep vulde het huis in alle hoeken en gaten. De prachtige omgeving, alle grijzen, groenen en bruinen, de ingeleefde meubelen, heerlijke maaltijden, haardvuren, schrijftrainingen, filmavonden, wandelingen, tochten. Het was allemaal zó inspirerend! Met heel veel plezier zullen wij hier steeds aan terugdenken.
Als ik vleugels had zou ik zeker een keer per week naar Letterdyfe House vliegen. Mijn vleugels uitschudden op het natte gras en dan alle kamers betreden om de sfeer te snuiven en daarna bij de open haard even het leven door te nemen. Geen betere plek als deze.
 
Na 21 jaar weer terug in Letterdyfe House. Als ik de gastenboeken lees dan valt op dat er nogal wat bezoekers zijn die ook na lange tijd weer eens terugkeren. Kennelijk kriebbelt het en wordt toegegeven aan een (sterk) verlangen om eens terug te keren naar deze geweldige vacantiestee.
Huibert Mettivier-Meyer.
 
Heerlijk, een plek, een huis dat gul is te geven en te ontvangen.
Lieuwe Zigterman - Elisabeth Koopmans
 
Eb en vloed voor je huisdeur
een bogroad voor jou alleen
een turfvuur in de haard
en lucht van de turf in je neus
geen vliegtuigen, geen strepen
wel duizenden sterren en donkere hemel
goudveil in de achtertuin
en straks, weer thuis na deze week Letterdyfe,
altijd weer het verlangen naar dit ultieme plekje.
Bettie en Ton Coops
 
Dolfijnen gezien in Dogsbay, Jumping in the air.
Trudy Cordes en Frank Baan
 
Toen ik onderstaand gedicht las, dacht ik meteen aan het Letterdyfehouse. Met zijn tienen waren we hier en hadden een geweldige tijd. Met elkaar, in huis, in de tuin. Een ontroerend mooie plek! Het gedicht is van J.C. van Schagen.

ergens moet het zijn
een soort verwilderde tuin
van oude stilte

de boom voor het huis
zacht wazelt hij zijn verhaal…

het heeft geregend
de tuin dampt goede geuren
aarde die verlangt.

Trudy de Brouwer.
 
Na de 1e keer zo ver van huis en de 1e keer vliegen, en zelfs overwogen te hebben om niet te gaan, kwam ik aan op Shannon, de autorit naar Roundstone was al schitterend en dan kom je aan bij Letterdyfe House. De rust en de natuur om je heen en de knusheid van het huis zijn de perfecte ingredienten voor een geweldige en fantastische vakantie. Na een week hier verbleven te zijn wil ik eigenlijk niet meer terug, zo heerlijk vond ik het verblijf in dit land en met name het huis.
Volgend jaar weer!!! Jelle Ettes.

Geweldige ervaring rijker. Ik ben blij dat ik dit heb mogen mee maken. Geprobeerd het landschap onder mijn arm mee te nemen, maar dat gaat niet lukken. Zit niets anders op dan hier weer te keren om te genieten van al dit moois.
Tot een volgende keer! Yvonne van Assen.


Heerlijk huis, prachtige omgeving. Erg genoten van de rust en de leuke mensen....
Tot een volgend weerzien met dit geweldige stukje Ierland.
Mark Meyer.

Toen de stewardess zei "Back to Dublin" keken Perro en ik elkaar grijnzend aan. Zo ook "Back to Letterdyfe" althans zo voelde het. Een paar heerlijke dagen gehad met uitstapjes naar Maméan en Inishnee waarbij Perro weer heeft genoten van het licht en de lijnen en ik van het vuur en de stenen. Wij hopen snel terug te zijn met een aantal van onze dierbaren om dit heerlijke huis met ze te delen.
Milly Neuman en Perro de Jong.

Het is heel bijzonder hier te zijn, je bent gast en je bent thuis....Contrast en eenheid, ziedaar Letterdyfe en zijn omgeving. Een feest vol verrassingen om nooit te vergeten.
Dhr. en mevr. Asser.

Tessa (5 jaar oud) zei met een grote zwaai van haar armen "dit maakt me zóó gelukkig" toen ze al die blue-bells zag.
Tessa.

Via mijn neef wist ik dat het iets bijzonders zou zijn, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Wat een historie is er voelbaar in dit bijzondere huis!
C. Alderlieste.
 
Helemaal betoverd zijn we hier! Vanaf het hek tot aan het huis begon het al...en nadat de kinderen buskruit en verstoppertje in de tuin hadden gespeeld en al heel veel geheime paadjes hadden ontdekt, gingen we met elkaar door het groene hek. de wereld van mythen,sagen,sprookjes en legenden binnen. Hier kun je eeuwig dwalen. We vielen per stop van de ene verbazing in de andere en ten slotte stonden we sprakeloos-met een braam in elke hand-bij het Letterdyfebankje. Wat een weelde, wat een wisselend uitzicht, wat een wisselende stemmingen (en wat een wisselend weer)  
Soms doet het hier aan het scheppingsverhaal denken, dan weer aan de hele menselijke historie van schoonheid, geweld en herstel. En de instandhouding van dit heerlijke huis draagt wel erg bij tot onze intense voldaanheid om hier voor de 3e keer weer zo'n vakantietijd te hebben doorgebracht.
Daniel en Els Laufer-Fuchs.

Van de schrijver Gerrit Jan Zwier is  het boek "Mijn Ierland" verschenen  waarin een hoofdstuk gaat over Letterdyfe House. Een citaat: "Dit is het vermaarde huis van Nederlandse biologen die zich sterk maakten voor het behoud van het omringende hoogveen. In het voorwoord van het boekje Letterdyfe, Een huis in Ierland, dat al lang niet meer te krijgen is, wordt gesproken over nuchtere Hollanders voor wie 'de sfeer van West-Ierland een geheel nieuwe en onvergelijkelijke ervaring is.' De oprijlaan voert de bezoeker door een vochtig en donker parkbos, dat vol staat met oude en bijzondere bomen. Een netwerk van bemoste paadjes leidt naar beekjes met watervalletjes en uitzichten op de baai. Dit is het bos dat Victor Westhoff (zie de afdeling Reisverhalen in dit boek) meteen in zijn hart sloot. De laan komt uit bij een hoog en statig grijsbruin huis, dat aan de voorkant met wingerd is overdekt. Bloeiende hortensia en reusachtige rabarberbladen, die schaamteloos grote bloeistengels omringen, flankeren het rechthoekige gebouw."  (ISBN 978 90 450 1523 1)