English version   


19 juni tot 29 juni 2017

Boeiende natuur/schrijfweek onder leiding van Melchior van Tweel en Henk Weltevreden in Letterdyfe House

In deze cursus staat niet alleen schrijven centraal, maar ook de Ierse natuur. Onder leiding van Melchior van Tweel (ecoloog die de Ierse natuur goed kent) trekken we erop uit om de sprookjesachtige natuur te bezoeken. De deelnemers zullen kennismaken met de mooie en bijzondere planten- en diersoorten van het bos, het veen en de kust. We gaan vogels kijken en planten determineren. Niet alleen de soortenrijkdom zal de revue passeren, maar er zal uitgebreid stil worden gestaan bij de ecologie: hoe leven die soorten samen onder het extreem Atlantische klimaat. Er zal volop gelegenheid zijn om van de schoonheid, de ruigheid en de stilte van de Ierse natuur te genieten.
Wie wordt er nou niet geïnspireerd door soortnamen zoals Zonnedauw, Elfenschermpje en Gezaagde zee-eik? Daarom gaan we vaak maximaal een paar uur naar buiten en schrijven we elke dag onder leiding van Henk Weltevreden onze belevenissen op. U krijgt tips om tot creatief schrijven te komen. Dat kan fictie zijn, maar ook korte stukjes waarneming. We kennen deze vorm via de cursiefjes van Midas Dekkers en Koos van Zomeren. Hopelijk willen we onze verhalen van die week bundelen tot een echt boek.
In de avonduren nemen we de rust en de tijd om natuurfilms op groot scherm te kijken. Zoals de prachtige beelden en verhalen van Sir David Attenborough (His Sixty Years in the Wild, Personal Voyages In Paradise etc.), de film Microcosmos van Claude Nuridsany, maar ook de liefde voor de natuur in de achtertuin van Jan Wolkers,  de documentaires Wadden in Beweging, Nederland Waterland, Earth Flight, de film van Mark Verkerk en Ruben Smit de Nieuwe Wildernis en natuurlijk verschillende BBC documentaires. Al deze beelden zijn binnen ons bereik binnen deze prachtige Letterdyfe week. We komen tijd te kort. Onder de bezielende leiding zal Melchior van Tweel de deze films duiden en nabespreken.
Gelukkig bepaalt u zelf uw eigen tijd en inzet. Meer de natuur in, of meer schrijven of films kijken.

Melchior van Tweel / Henk Weltevreden

Meer informatie over deze week volgt nog op deze pagina. Wilt u vast informatie over de kosten e.d. dan kunt u een email sturen.

melchiorvantweel@hetnet.nl / henk@weltevreden.demon.nl