Omgeving

Er is meer te beleven en te ontdekken dan je zou verwachten. Een greep uit de vele mogelijkheden…

STRANDEN

Stranden

Direct voorbij Roundstone liggen de mooiste stranden van Ierland bij Gurteen Bay. Je kunt er prachtig wandelen en met mooi weer zwemmen. Echt druk is het er nooit en op een mooie dag vraag je je af waarom iemand nog naar Zuid Frankrijk zou willen reizen.

Connemara national Park

Connemara National Park

Een 45 minuten rijden is het naar deze mooie plek bij het plaatsje Letterfrack. Voor wie geen doorgewinterde bergwandelaar is, is dit de plek om een keer een echte top te beklimmen. En het uitzicht vanaf The Diamond Hill is adembenemend. En dat slaat niet alleen op de goed onderhouden stijle klim. Voor wie niet wil klimmen is er een korte lagere route en een bezoekerscentrum.

Kylemore Abbey

Kylemore Abbey

Dit prachtige klooster is nog in gebruik maar een deel is ook te bezichtigen. Het ligt heel mooi aan een meer. De tuinen zijn een bezoek waard evenals het restaurant en de touristshop. Soms zijn hier ook concerten, rondleidingen en andere activiteiten.

The Bog Road

The Bogroad

Voor de echte wandelaar is een keer te voet naar Clifden gaan via de Bogroad een mooie ervaring. Het is een rustig smal weggetje met prachtig zicht op bergen en venen. Terug lekker de taxi nemen natuurlijk want twee keer een kilometer of 22 wandelen is misschien wat te veel van goede.

Ballynahinch Castle

Ballynahinch Castle

Dichterbij voor de wandelaar is Ballynahinch Castle. Een goed hotel in een mooi park aan de rivier. Een wandeling door de tuinen is aan te raden. Lunch of diner in de pub of de chique diningroom is ook mogelijk. Of een feestelijke High Tea met of zonder bubbels. Bezoek ook de gerestaureerde moestuin.

Greenway

Greenway

Er wordt hard gewerkt aan een fietspad van Galway naar Clifden. Het grootste deel is al klaar. Fietsen zijn o.a. te huur in Clifden. Het pad volgt de oude spoorlijn. Bij Maam Cross wordt een oud station weer in gebruik genomen als restaurant.

Golf

Golf

Voorbij Ballyconneely ligt een grote golfbaan.

Kayaking

Outdoor

Paardrijden, coasteering, Surfing, Hiking, Cayaking; het is allemaal mogelijk.

Clifden Arts Festival

Clifden Arts Festival

Ieder jaar is een leuk festival in Clifden met klassieke muziek, traditionele muziek en kunst.

Steden

Een dagje Galway is mogelijk voor wie de rust toch even wil ontvluchten. Of rij via de prachtige Inaghvalley naar het veel kleinere Westport.